Search
  • dare acoustic

Na koncu vdiha začutiš, kako se prsni koš pogrezne v duplino tvojega telesa.

Komaj inhaliraš prepričanje, "da vse bo v redu".

Utrip srca, ruši stene mesnatih žil, ki tvorijo telo.


Si bil kdaj zloben človek?


Se ti oglaša vest in te počasi postavlja na svoje mesto v sedanjosti?


Čuti to. Začuti. V resnici - nimaš druge opcije.

Zjoči se in pusti zavoram duše, naj odidejo svojo pot.Res dej. Če ti gre na jok - fukni solze vn.

To ti jst govorim.

Ne izogibaj se.

Nared to, pa potem opazuj, kaj se zgodi.


Love, Dare

33 views0 comments
  • dare acoustic

Danes bom bolj jadrnat.

Boljše je počakati.


2 views0 comments
  • dare acoustic

Kdaj je pravi čas da rečeš "dovolj"? Ko veš da je tvoja toleranca že zdavnaj presežena, ti pa si ne upaš reči "ne!". Vztrajaš in obstajaš znotraj svoje zlate kletke z namenom da potrpiš, ker bo potem zagotovo bolje? Učijo nas "samo stisni, vsega hudega je enkrat konec". Res je, vendar ni res. Ne rabiš potrpeti. Moraš se pa naučiti razlikovati med "počakati" in "potrpeti". Če trpiš, skodiš samo sebi in ljudem okoli sebe. Nisi jasen v svojih načelih. Ker skrivaš svoje želje in potrebe zavoljo nekoga drugega. Ker se imaš za manj vrednega in postaviš drugo osebo na prvo mesto. Ker si tako naučen. Bodi ponižen, baje. Slovenci smo kmečki narod, kristijani v večini. Ali si veren ali ne, nima veze. Del teh vrednot imaš lahko nekje v sebi. Kako jih spustiti oziroma se naučiti živeti z njimi? Začni pri sebi, za začetek. Verjamem da točno veš kaj si želiš v življenju. Verjamem da si hvaležen za marsikaj. Verjamem da si dobra in čudovita oseba, Verjamem da imaš strahove. Verjamem da imaš sijaj. Verjamem vate. Človek si. Zavedujoč delček vesolja. Pozornost v sedanjem trenutku je vse kar imaš. Edina konstanta v življenju je sprememba. Edino kar je "za zihr" pa sta rojstvo in smrt. Zavedaj se zdaj. Poglej okoli sebe in spreglej kaj imaš v tem trenutku.


Kdaj je pravi čas da rečeš "dovolj"? Vidiš in upaš na lepše čase, spominjaš se lepe preteklosti in živiš za prihodnost. Tukaj si, sedaj. Tukaj kjer si. Zasedaš čas in prostor. Na wc školjki, na odru, za pisarniško mizo, na jahti, ob jezeru, mogoče si astronavt in lebdiš v orbiti. Nima veze. Edino kar ima veze je ljubezen in sedanjost. Obstajaj. Imaš že vse kar rabiš.


Kdaj je pravi čas da rečeš "dovolj"? Klišejski odgovor - sedaj. Se spomniš od prej da je edina konstata v življenju sprememba? Da. Sedaj. Zavedaj se kaj želiš in česa si ne želiš. Je tako preprosto - ni pa enostavno v praksi. Ne rabiš razloga. Ne rabiš se nikomur opravičevat in nikomur nisi dolžan pojasnila. Tukaj bodi otrok. Kot otrok si se lahko igral s kobilico in užival v tem, brez da bi vedel za kaj. Samo...užival si. Gledal kako jo ujameš med dlani, malo hecen občutek ko ti migeta med prsti, mogoče mal scary :) In potem si jo spustil in gledal kako skače okrog, medtem pa že poizkusil kakšnega okusa je tri peresna (štiri peresnih nikul nism mogu najti!!!) deteljica ali pa marjetica. Nisi bil obremenjen s tem, če jo je slučajno prej kdo pohodil z umazanimi čevlji ali pa če se je vaški kuža polulal nanjo. In še vedno si živ. Poglej kako ti je v resnici lepo.


Ne boj se postaviti mej. Ne odlašaj. Edino tako boš lahko srečen in drugim ljudem okrog sebe delil srečo. Zagotovo boš izgubil stike s kom, boš pa pridobil stik s sabo in z ljudmi ki jih resnično rabiš v življenju.


"Uživej, ker življenje ni za vedno ampak ZDAJ, če si misliš da je bedno ti, pa kaj. Ceni vse pretekle dni, užij sedanjost, ker jutri se nikol ne zgodi" (Dare Acoustic - Antidepresiv sedativ).


Pesem je že na vseh platformah (itunes, deezer, spotify), spot pa, po včerajšnjem pogovoru s prijateljem, držmo pesti, da nama uspe še letos.


Radi se mejte, glejte kuk se majo eni radi :)))

Dare
54 views0 comments